ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ


ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ

Εκτός από το πάθος μας για τις θάλασσες και το περιβάλλον ακολουθεί η καλλιέργεια και η παραγωγή του ελληνικού κρασιού, σε συνεργασία με έναν από τους γνωστούς οινοποιούς της Ελλάδας, κ. Μπάκη Τσάλκο.

Το 2007 ιδρύεται ένας από τους μεγαλύτερους ιδιόκτητους αμπελώνες που καταλαμβάνουν έκταση 300 στρεμμάτων στη βόρεια περιοχή της Δράμας, ένα πετρόχτιστο οινοποιείο 4.000τμ (πέντε κτίρια σε τρία επίπεδα) εμπνευσμένο από την αρχαία μακεδονική αρχιτεκτονική.

Η Οινογενεσις έχει υιοθετήσει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και τα πιο σύγχρονα εργαλεία παραγωγής οινοποιίας, όπως τάπητα διαλογής , πνευματικό πιεστήριο, ανοξείδωτες δεξαμενές προζυμωτικής κρυο-εκχύλισης για τα λευκά και τα ροζέ κρασιά, ανοξείδωτες δεξαμενές ζύμωσης και σταθεροποίησης με ελεγχόμενο σύστημα ψύξης. Εκτός από την περιοχή εμφιάλωσης που διατηρείται χωριστά, διατηρούνται συνολικά 42 δεξαμενές συνολικού ύψους 400.000 λίτρων. Τα επίπεδα παραγωγής φτάνουν τα 250.000 λίτρα ετησίως.

Η καλλιέργεια των αμπελώνων στο κτήμα γίνεται σύμφωνα με τον ποιοτικό έλεγχο και τα υψηλά πρότυπα της βιολογικής καλλιέργειας. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι Ελληνικό Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Ξινόμαυρο και Μοσχάτο, καθώς και οι διεθνείς, Sauvignon Blanc, Semillon, Ugni Blanc, Viogner, Grenache, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc και Merlot.

Τα κρασιά μας αποτελούνται από τις ακόλουθες σειρές

ΦΕΓΓΙΤΕΣ

ΚΟΚΚΙΝΟ (Cabernet Sauvignon 65% / Merlot 30% / Cabernet 5%)

ΛΕΥΚΟ (Sauvignon Blanc 50% / ΑΣΥΡΤΙΚΟ 50%)

ΡΟΖΕ (Grenach Rouge 85% / VabernetSauvignon 15%)


ΔΕΚΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ (Merlot 50% / ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 50%)

ΛΕΥΚΟ (Sauvignon 55% / Ugni Blanc 30% / Semillon 15%)


THYRSUS

ΛΕΥΚΟ (ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 60% / Viognier 40%)


SKERTSO

ΛΕΥΚΟ (ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 100%)

ΡΟΖΕ (Granache Rouge 75% / Overripe Merlot 25%)


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κτήμα και τα κρασιά του, επισκεφθείτε το www.oenogenesis.gr

.
COOKIE DIALOG